Vier dagen schrijven in de rust van een benedictijner abdij

Voor pelgrims die intensief aan de slag willen, is er de schrijfvierdaagse ‘Kom op verhaal … in Meschede’.

Dit weekend biedt wat je nodig hebt om echt goed op verhaal te komen: intensieve en persoonlijke begeleiding, een exclusieve locatie, het inspirerende gezelschap van je schrijfgenootschap, stilte. En aan het einde is het klaar: jouw beoordeelde en concrete debuutfragment dat je voorleest op het debutantenboekenbal.

Onder persoonlijke begeleiding van een ervaren docent ga je zeven dagdelen schrijven. Je krijgt alle hulpmiddelen en oefeningen om op gang te komen en te blijven. Je hebt grote steun van een selecte groep. Er is exclusieve aandacht van de docent voor jou. Op vrijdag begin je … en op zondagmiddag lees je jouw verhaal voor. Je bent schrijver!

Deze snelkookpanformule combineert de voordelen van privéles met de dynamiek van een kleine groep. Je zult een weekend intensief schrijven in het kleine en exclusieve gezelschap van maximaal zes pelgrims. Je schrijft, je oefent, je werkt aan je verhaal, je krijgt tips en tools.

En bovendien: je krijgt de rust van Abdij Königsmünster in Meschede (Sauerland). Deze Benedictijner abdij biedt de ideale accommodatie voor kleine groepen. Rustig gelegen en met een ruime tuin en daarom uitermate geschikt voor de stille bezinning en innerlijke rust die nodig zijn voor je schrijfwerk.

Ook in dit weekend gebruiken we de ideeën van scenarioschrijver Christopher Vogler als leidraad. Kijk voor een uitgebreide toelichting onder de knop Inhoud van deze site.

Dit weekend geeft je de vriendelijke por in de rug die je nodig hebt. Er zit immers al zoveel tekst in je pen te wachten. Maar… hoe begin je? Wij brengen je op gang en helpen je aan alle kanten. Dit weekend gaat het gebeuren: je geeft je verhaal nu écht vorm.

Het is stevig aanpakken maar we zorgen goed voor je. We inspireren je met goed gezelschap, een heerlijke Duitse ambiance en goede maaltijden. Ontbijt, diner, lunch, de overnachtingen in het pelgrimshuis; alles is voor je geregeld. Je kunt je aandacht volledig richten op schrijven. In deze ambiance hoeft schrijven geen zwaar werk te zijn, dus gun jezelf deze dagen.

Waar is de cursus?
Abtei Königsmünster, Meschede (Sauerland)
Website: www.koenigsmuenster.de

Kosten
€ 350,- exclusief reiskosten (we streven naar car pooling)
Aan deze cursus kunnen maximaal zes deelnemers meedoen.